Jídlo a konopí, zajímavá metoda užívání THC

Pakliže jste si někdy přidali do jídla trochu toho konopí s obsahem kanabinoidu THC, zejména pak lékařské marihuany, která ho obsahuje větší množství, můžete si všimnout, že vaše chutě mají náhle stoupající tendenci. Je vám jedno, že vám bude těžko a budete nadmutí, touha po požitku z jídla, které vám lákavě voní, bude tak veliká, že nebudete moci odolat.

Trpíte-li nechutenstvím, tak právě strava s obsahem THC z konopných rostlin vám může výrazně pomoci.

Zde vám představujeme tři zajímavé skutečnosti o stravě s obsahem THC a vliv na vaše nasycení:              

1.Tetrahydrokanabinol tzv. THC (delta-9-tetrahydrocannabinol) navozuje uvědomění potřeby se nasytit

Z průzkumu vydaný v časopise Journal of Biological Chemistry (JBC) se zjistilo, že kanabinoid THC zvyšuje hladinu ghrelinu tzv. hormon hladu. Ghrelin též ovlivňuje metabolismus cukrů a tuků, pocit uspokojení po jídle a řídí naši hmotnost. Pakliže je v těle současně THC, hladina ghrelinu stoupá a navodí větší potřebu se nasytit a ukonejšit se stravou bohatou na sacharidy.

Stejný výzkum zjistil, že pakliže se kanabinoidy připojí chemickou vazbou v hypothalamu na receptory CB-1, stoupne činnost enzymu AMP – aktivovaná protein kináza (AMPK). AMPK je zásadním regulátorem energie buněčné a celotělní homeostázy. AMPK koordinuje metabolické dráhy, především metabolismus lipidů a sacharidů.

Laicky řečeno, delta-9-tetrahydrocannabinol (THC) navozuje pocit nenasycenosti tím, že aktivuje produkci hormonů, které ho vyvolají. Současně díky AMPK povzbuzuje metabolismus.

2. Pomocí THC strava lépe chutná a lahodně voní

Rostliny rodu cannabis povzbuzují chuťové vjemy tak, že strava více voní a lépe chutná a vy nemůžete odolat. Studie vydaná v časopise Nature Neuroscience objevila, že THC, účinná látka rostlin konopí, podněcuje čichový bulbus, tu část mozku, která je zodpovědná za rozeznání jednotlivých pachů.

Badatelé pozorováním laboratorních myší objevili, že molekuly THC harmonizují se smyslovými orgány čichového centra. Pomocí THC stoupla dovednost myší rozpoznávat pachy. Líbivá vůně potravy se stala pro myši neodolatelná a způsobila, že myši jí snědly více.

3. Přidáním konopné rostliny si požitek ze stravy zamilujete

Výzkum publikovaný v časopise Neuropharmacology, sděluje, že konopí s obsahem THC může pozitivně ovlivnit vztah mezi vámi a vaší stravou a stane se tak o poznání intimnější. Konzumace potravin, které jíte s chutí, přirozeně způsobují rostoucí hladinu dopaminu, hormonu radosti, ve vašem organismu. Jestliže je během stravování v těle přítomen i kanabinoid THC, tělo nabude silnějšího dopaminového rázu.

Delta-9-tetrahydrocannabinol dokáže zapříčinit, že si vaši stravu zamilujete více než tradičně. Souvislost nalezneme v tom, že THC usnadňuje lepší vnímání chutí a vůní při stravování. Tj. cokoliv degustujete, bude neuvěřitelně chutné a nezapomenutelné. 

Konopí, Marihuana nebo THC ve stravě jsou nedílnou součástí při odbourávání nechutenství. Strava lahodněji chutná a přináší větší požitek. THC i navíc pomůže nabudit váš metabolismus při svátečním hodování.