Je možné kouřit magické houbičky?

Houby mají své místo v lidské představivosti. Můžete je jíst, pít a vařit z nich, ale můžete je i kouřit? A měli byste? Pojďme se podívat na klady a zápory tohoto způsobu konzumace psilocybinu.

Rok 2020 je zatím nejlepší dekádou pro milovníky houbiček. Poprvé byly zařazeny na seznam zakázaných látek v roce 1970. Mnoho lidí se obrátilo na houbičky a psychedelika, aby se vyrovnali s ranou pandemickou izolací, a nový výzkum naznačil, že psilocybin, primární psychoaktivní látka v houbách, má velký potenciál pro pomoc pacientům s duševními potížemi a závislostmi. Do roku 2023 je dekriminalizovaly jak Oregon, tak Colorado, spolu s místními samosprávami, mezi něž patří Washington, San Francisco, Oakland, Seattle a části Massachusetts.

Jakmile se lidé s užíváním houbiček seznámí, je to důvod, proč chtějí experimentovat a najít nejlepší způsob konzumace, který jim vyhovuje. Existuje mnoho způsobů, jak houby konzumovat, od kapslí přes čokoládu až po citrónovou šťávu s houbami, ale co třeba jejich kouření? Milovníci konopí a milovníci hub mají mnoho společného, ale tyto dvě mystické rostliny nelze konzumovat stejnými způsoby. Houby je sice možné kouřit, ale nevýhody zdaleka převažují nad výhodami.

Přestože houbičky kouřit můžete, je lepší to nedělat. Kouřením houbiček se psilocybin "neaktivuje" jako THC v konopí a vystavením houbiček přímému ohni se většina psilocybinu v rostlině účinně znehodnotí, přičemž kuřák může být vystaven plísňové infekci. Nejúčinnějším způsobem užívání hub je jejich požití (konzumace).

Jak kouřit houbičky

Pokud nechcete věřit tomu, že kouření hub je zbytečné, a opravdu chcete kouření houbiček vyzkoušet, tady je několik rad. Houby se nezapalují tak dobře jako konopí nebo jiné kouřitelné byliny, takže doporučujeme začít s nimi jako se základem. Můžete k tomu použít své stávající kuřácké potřeby: Potřebujete jen fajfku, bong, papírky na balení, drtičku a zapalovač. Pokud nejste pravidelnými uživateli konopí a magických hub, použijte nepsychoaktivní kouřitelnou bylinu, například CBD konopí.

Použijte přibližně 0,3 g až maximálně 0,5 g houbiček, abyste neplýtvali svými zásobami, a předtím je nadrťte v čisté drtičce. Nadrcené houby nasypte do kotlíku nebo do ubaleného jointu, zapalte si a vychutnejte si je. Protože kouření kouzelných hub je spíše zbytečné než produktivní, neplýtvejte na to svými kvalitními houbičkami.

Jakou dávku houbiček byste měli kouřit?

Stejně jako u každého nového psychedelického nebo konopného experimentu začněte pomalu. I když kouření houbiček pravděpodobně nebude mít intenzivní účinek, jejich kombinace s konopím může mít nežádoucí účinky. S kvalitou kouře mohou někteří konzumenti také nesouhlasit.

Nepoužívejte ke kouření více než půl gramu hub a mezi jednotlivými inhalacemi si dejte čas na posouzení toho, jak se cítíte. Někteří lidé říkají, že pociťují opojení podobné povznášející odrůdě konopí, ale nelze odhadnout, jak bude kouření magických houbiček na jednotlivce působit.

Je kouření houbiček nebezpečné?

Kouření hub sice není nutně životu nebezpečné, ale nese s sebou určitá rizika. Magic mushrooms, stejně jako všechny ostatní houby, jsou houby a při nesprávném pěstování a skladování se v nich mohou hromadit nežádoucí plísně a bakterie. Kouření plísní může vést k nevolnosti, kašli a podráždění v krku a na hrudi. V závažných případech může kouření plesnivých hub dokonce způsobit infekci.

Možné vedlejší účinky kouření houbiček

Kouření hub je zbytečné, protože může způsobit:

  • závratě a nevolnost
  • slabé až zanedbatelné psychedelické účinky
  • podráždění hrdla
  • potenciální infekce způsobené působením plísní
  • špatnou chuť

Jaké jsou nejlepší způsoby konzumace houbiček kromě kouření?

Kouření houbiček by mělo být až tou poslední možností. Houby mají mnohem lepší terapeutickou a psychedelickou účinnost, když se snědí nebo se z nich udělá čaj nebo citronový nápoj. Doporučujeme:

  • jíst houby v syrovém stavu
  • připravit si z nich houbový čaj
  • užít je prostřednictvím citrónové šťávy s houbami
  • jíst je v čokoládě nebo v gumových bonbonech

Jak si užít příjemný účinky houbiček

Chcete-li si zajistit skvělý zážitek z houbiček, držte se toho, jak to lidé dělají už tisíce let. Mezi nejlepší tipy patří:

  • Pokud se na to cítíte, pořiďte si kouzelné houby z důvěryhodného zdroje nebo si je vypěstujte sami.
  • Buďte hydratovaní a předtím se najezte.
  • Držte se známého, příjemného prostředí, ideálně s dalšími lidmi, kteří vám mohou pomoci, pokud se vaše pocity zvrtnou.
  • Neberte si vyšší dávku, než je vám příjemné.

Jak kouření konopí ovlivní váš stav z houbového opojení

Houby i tráva mají dlouhou a bohatou historii a není neobvyklé, že je lidé z různých společností kombinují. Různé zdroje uvádí, že současná konzumace konopí může psilocybinový trip zesílit, někdy až do nepříjemné míry. Některé neoficiální důkazy naznačují, že mikrodávkování obou látek může pomoci zlepšit náladu a snížit úzkost, a konopí může pomoci s ústupem účinku houbiček.

Jak už to tak bývá, podle lékařů je zapotřebí dalšího výzkumu, aby bylo možné lépe pochopit, jak tyto dvě látky společně fungují a jak vzájemně ovlivňují svou účinnost.

Kouření houbiček opravdu není dobrý způsob, jak z houbiček a psilocybinu získat ty nejlepší účinky. Je zkrátka lepší nechat si kouření spíše pro marihuanu a houby si užívat klasickým způsobem, tedy požitím.