Naučte se jak správně skladovat konopí

Když přijde na skladování a uchovávání konopí, metoda a způsob který zvolíte bude mít přímý vliv na to, jak bude marihuana za pár týdnů či měsíců vypadat. Kromě vzhledu ovlivňuje uskladnění také barvu, vůni a sílu jednotlivých odrůd. Co je tedy nejlepší způsob jak skladovat marihuanu? Je lepší použít ZIP sáčky nebo zmrazit sušinu v zavařovací sklenici? Více se dočtete v našem článku.zavarovaci-sklenice-konopi

Ať už vlastníte gram nebo gramů více, správné skladování marihuany je klíčové pro zachování a rozvoj vůně a chutě konopí. Látky jako terpeny a kanabinoidy se během uchovávání dále rozvíjejí a tak je potřeba dodržet hned několik hlavních pravidel. Pokud skladování pokazíte, může dojít k snížení síly a potence konopí, zkažení vůně nebo až k rozvoji plísní. Konopí se také může úplně vysušit čímž také ztrácí na své kvalitě. Mezi faktory které ovlivňují kvalitu uchovaného konopí patří přístup vzduchu, světlo a UV záření, vlhkost nebo okolní teplota. Jak a v čem tedy konopí skladovat? 

Ačkoliv je konopí na černém trhu běžně prodáváno v plastových sáčcích známých jako ZIP sáčky, rozhodně tento obal nepatří k nejlepším způsobům jak konopí uchovat. Největší službu udělají nádoby, které jsou vzduchotěsné a vyrobeny ze skla či materiálu bez vůně a pachů. Takto uschované konopí je dále potřeba ukrýt na tmavé a chladné místo, kde nebude konopí dále podléhat degradaci. Je-li totiž konopí dlouhodobě vystaveno nevhodným podmínkám, poznáte to určitě na jeho kvalitě, síle a účincích. Látka THC-A, která by se za ideálních podmínek přeměnila na žádané THC se změní na CBN, které má spíše sedativní účinky, které podporují spánek. 

Čemu se při skladování vyhnout

Co tedy při skladování nedělat? Podívejte se na přehled nejčastějších chyb kterých se uživatelé dopouštějí při dlouhodobém uchovávání marihuany.

  • Nevystavujte marihuanu dlouho čerstvému vzduchu
  • Neskladujte konopí v lednici, zvyšujete to šanci na výskyt plísní
  • Oddělte si konopí které potřebujete uskladnit na dlouho od toho, ze kterého si berete denně aby jste zamezili přístupu vzduchu
  • Nemanipulujte zbytečně s marihuanou, usušené nebo zmražené trichomy se snadno odlomí a konopí pak ztrácí na potenci
  • Neskladujte konopí s bongem nebo zbytky jointů, usušené květy snadno pochytí okolní pachy
  • Neskladujte marihuanu v dřevěných boxech na doutníky nebo cigarety, sušina by změnila svou vůni vzhledem k použitému dřevu. jak-skladovat-konopi-vakuum-pytel

Jak tedy správně konopí skladovat

Pokud se při dlouhodobém skladování budete držet našich tipů, určitě neuděláte chybu a můžete se těšit na kvalitní a vyzrálou marihuanu.

Zde jsme pro vás sepsali několik nejdůležitějších tipu a rad, které je potřeba dodržet aby jste konopí uskladnili správně a na co nejdelší dobu. 

  • Zamezte přístupu vzduchu - Nejlépe poslouží zavařovací sklenice nebo vakuové sáčky
  • Konopí uschovejte do tmy a zajistěte aby na sklenice nedopadalo sluneční světlo
  • Udržujte okolní teplotu okolo 22° C a vlhkost okolo 59-63 %
  • Různé odrůdy skladujte odděleně, aby se mohlo naplno rozvinout vůně daného modelu
  • Ze začátku skladování čas od času sklenice otevřete a nechte vyměnit vzduch uvnitř