Nejprodávanější sativa na eshopu

Dnes se s námi podívejte na tento krátký článek věnovaný nejprodávanější sativě (cannabis sativa) na e-shopu happyseeds.cz. I přesto, že sativy jsou typické dlouhou dobou květu najdou se i speciálně vyšlechtěné sativy, které mají květ dlouhý podobně jako je tomu u rostlin z řad indik a to kolem 9 týdnů. Sativa s krátkou dobou květu je i ta naše neprodávanější a to Chocolope od DNA Genetics.

Co je to sativa?

Obecně se dá říci, že rostliny z rodu konopí se rozdělují na tři druhy a to indika, sativa a hybrid. Rostliny z řad sativ se vyznačují větším, vytáhlejším vzrůstem oproti rostlinám z řad indik. Sativa neboli konopí seté má podlouhlé úzké listy a tyto rostliny jsou typické svou delší dobou květu, která díky šlechtění byla úspěšně zkrácena. Květy sativ jsou vzdušnější a dokáží velmi stimulovatí naší mysl a mají celkově velký vliv na psychiku člověka. Sativy jsou obecně vhodnější na pěstování venku, protože dorůstají do velkých výšek.

Jaká je nejprodávanější sativa na e-shopu happyseeds.cz?

Jak již bylo výše zmíněno mezi nejprodávanější sativy na našem e-shopu patří semena konopné odrůdy Chocolope od semenné banky DNA Genetics. Jedná se o sativu se zkrácenou dobou květu okolo 9 týdnů a je tak vhodná pro pěstování indooor i ve venkovních prostorách. Odrůda Chocolope od DNA genetics je sativa, která získala mnohá ocenění na úspěšných světových soutěžích jako je Cannabis Cup, Highlife nebo třeba Spannabis. Chocolope můžete na našem e-shopu zakoupit ve feminizované i regulérní verzi, ale také po jednom kuse. Můžete tak vyzkoušet novou odrůdu z řad sativ, která je vhodná do našeho podnebí díky zkrácené době květu.

Mezi další velmi oblíbené sativy v našem internetovém obchodě patří rostlina jménem Canalope Haze nebo Serious 6. Obě odrůdy se vyznačují velmi krátkou dobou květu, vysokou odolnosí vůči škůdcům a plísním, a lehkými účinky. Všechna semínka v našem e-shopu sice rostou perfektně i v našem podnebním pásmu, nicméně pamatujte že slouží jen jako sběratelské předměty a nesmějí se v ČR sázet.