Příběh legendy Kush

Odrůda konopí Kush a její původ

Vše začalo ve sporné oblasti známé jako Hindúkuš ( Hindu Kush ), která sdílí své hranice s Pakistánem a Afghanistánem, severně od oblasti Džammú a Kašmír která je kontrolována Indií. Tato oblast je velice známá kvůli svým dlouhotrvajícím konfliktům, ale také díky své historii ve výrobě konopí a hašiše. Část legendárního pohoří Himaláje má zkrátka velice úrodné údolí a tak byla oblast Hindúkuš po staletí nejlepším producentem Hašiše. Roky přírodní a lidské selekce vytvořili křížence se silnou dominancí indiky, který dorůstá do krátké výšky, roste do keříkového tvaru a jeho květy jsou obaleny bližštivou a lepkavou pryskyřicí.

Na začátku 70 let 19. století se několik neohrožených cestovatelů vydalo na tzv. „Hippie Trail“ ( někteří byli členy skupiny Brotherhood of Eternal Love, tedy skupiny lidí kteří chtěli v těchto letech v USA udělat něco jako psychadelickou revoluci a byli také nazýváni „Hippie Mafia“ ) z těchto cest se poté vraceli do USA, Canady a Evropy i s originálními a původními semeny odrůd Afghani, Skunk a Kush, které zde začali seriózně pěstovat.

Bohužel v roce 1973, po tlaku USA samozvaný nový prezident Afghanistánu, rozhodl že prodej a výroba věcí z konopí je nelegální a tak skončily časy, kdy tato země v čele s jejím vůdcem byla nakloněna produkci marihuany a výrobě hašiše jako tomu bylo doposud. . Roku 1978 byl svrhnut afghánskými komunisty a o rok později byla země napadena Sověty 1979, což vyvolalo dalších 30 let války a krveprolití, které pokračují do dnešních dní.

Afghánský hašiš z předválečné éry zůstává legendární pro plno dnes už dospělých lidí, kteří měli tu čest vyzkoušet Afghánský hašiš když byl na vrcholu, tato odrůda pak změnila pěstitelskou scénu. Indika dominantní odrůdy jsou typické krátkou dobou květu, což umožňuje rostlinám růst a zrát i v podmínkách s krátším létem.

kush

Kush a soutěž HIGH TIMES Cannabis Cup

Už mnoho Kush variant vyhrálo svým pěstitelům ceny na každoročním listopadovém festivalu v Amsterdamu. Od původních skunků z 80. let přes Kush-éru, až k dnešním Vanilla a Kaia Kush, síla a potence této odrůdy je nepopíratelná. Zatímco Haze odrůdy dominují v kategorii sativa, Kush tradičně převažuje v kategorii Indika. Kush jako odrůda poskytla také genetický základ pro mnoho několikanásobných vítězů, kteří nemají slovo "Kush" ve svém jméně, jako třeba White Widow, Sensi Star a nebo známá semena konopí odrůdy AK-47.

Pěstitelé vědí, že nejlepší cestou jak překvapit porotce je použitím tohoto Afghanského dědictví. Dlouho cenněná pro své zdravotní účinky, známá také pro svůj "couch-lock", ideální místo skleničky před spaním, ale při užití přes den dokáže narušit celodenní plány. Intenzivní citrusová chuť, skunkové aroma a extrémně dlouho-trvající stav, který jen tak nezapomenete.

Kush v součastnosti

Pravděpodobně nikde nejsou odrůdy Kush tak časté jako v Jižní Kalifornii. Mnoho výdejen lékařské marihuany se snaží přinést pacientům tolik různých variant Kush jak jen to jde. Jsou zde doslova stovky různých odrůd. Dnes je také možné najít si Kush odrůdu s dominantnímy geny sativy, nebo různé odrůdy, které se jako Kush jen tváří a ve skutečnosti nemají chuť ani sílu pravých OG. Díky těmto změnám se může zdát, že slovo "Kush" mohlo ztratit něco ze svého kouzla, ale není tomu tak. V součastnosti jsou v nabídce snad každé seed banky nějaká semena konopí odrůdy Kush. Tato odrůda je také často používána na křížení vlastních odrůd a to hlavně díky jejím růstovým vlastnostem.

Na závěr jsme pro vás vybrali několik opravdu kvalitních odrůd legendy Kush z našeho e-shopu a zde je jejich seznam: 

odrůda konopí KushAfghan Kush           

Cataract Kush 

Kandy Kush 

OG Kush 

The OG #18 

Mazar Kush 

Skywalker Kush

 

zdroj: http://www.hightimes.com/read/story-kush

Upozorňujeme, že výsev a pěstování konopí s obsahem THC větším než 0,3% není v České republice možné. Informace zde v žádném případě neslouží jako návod k protizákonnému chování, návod je použitelný na různé druhy rostlin.