Semena konopí bazar

Semena rostlin marihuany se dají obstarat z různých zdrojů. Ideálním řešením a také nejosvědčenějším je nákup semen konopí v kamenných obchodech nebo na internetu. V kamenných obchodech máte velkou výhodu, že vidíte jak jsou semena skladována což je také velkým klíčem k úspěchu.

Další možností jak získat semena je nákup tzv. no name semen na internetu nebo na internetových bazarech, kde lze sehnat i semena konopí. Semena konopí z bazaru jsou často semena z produkce jiných pěstitelů a musíte počítat s tím, že semena budou pravděpodobně v regulérní verzi a tak lze očekávat samčí i samičí rostliny konopí. V tomto případě je důležité včas rozeznat samce od samice konopí a pokud nechcete znehodnocené palice plné semen samce vytrhat.

Pouze u ověřených semenných bank se můžete spolehnout, že semena jsou 100 % feminizovaná. Pokud zakoupíte semena z druhé ruky od neznámého šlechtitele nabízející konopná semena na bazaru má to jen jednu výhodu a to je nízká pořizovací cena. Ani tato výhoda nemusí vždy platit, protože pěstitelé přeprodávající semena často chtějí vydělat slušné peníze a semena v neznámé kvalitě nabízejí za docela vysoké ceny.

I na internetu od ověřených seed bank můžete sehnat semena ve feminizované verzi od 55 Kč za jedno semeno konopí. Regulérní semena, která pravděpodobně zakoupíte od neznámého pěstitele se pak pohybují u ověřených prodejců ještě níže avšak záleží na původu a od jaké seed banky semena jsou. Vzhledem k nízké pořizovací ceně semen od ověřených prodejců nedoporučujeme nakupovat semena konopí v bazarech a v různých fb skupinách. Dáte zbytečně své peníze někomu kdo chce na vás vydělat při tom za stejné ceny si můžete koupit konopná semena s ověřeným původem. Pokud berete semena z druhé ruky pak jedině zadarmo nebo za symbolické ceny jinak se tento obchod většinou nevyplatí.

Kromě toho, že při nákupu na bazaru neznáte původ semen je dalším mínusem, že nikdy nevíte jak jsou semena stará a kde byla skladována. Může se tak stát, že zaplatíte za pytel starých semen, která ani nevyklíčí. Proto vždy zvažte pořízení takových to semen a raději se tomu vyhněte a pojďte nakoupit k prodejcům, kteří prodávají semena konopí v originálních obalech přímo od výrobce jako je tomu u nás v Happy seeds. Na originálním obalu semene často bývají uvedené důležité údaje jako je pohlaví, rodokmen, doba květu, ale také orientační výnos, který je důležitým kritériem pro mnoho sběratelů po celém světě.