Semena konopí zdarma

Semena konopí dnes běžně seženete ve specializovaných obchodech a na internetu. I Přestože doba pokročila a většina z nás si chce vybrat odrůdu marihuany podle kritérií najdou se lidé, kteří za semena konopí nechtějí platit a hledají semena konopí zdarma.

Důvod proč tomu tak je sahá pravděpodobně do minulosti, kdy semena konopí nebyla běžně k dostání a nebyla možnost nákupu na internetu. Lidé si často obstarávali semena konopí od jiných pěstitelů u kterých došlo k opylení samčích rostlin a výsledkem byly stovky semen, které si předávali mezi sebou. Někteří se ke konopným semenům dostali zdarma např. ze zrní pro krmení ptactva a tak dnes nerozumí tomu proč za semena platit stovky korun.

Doba pokročila a dnes v krmných směsí naleznete maximálně tak semínka technického konopí. Ani semena neznámého původu z druhé ruky nejsou výhodná koupě, protože neznáte jejich původ a v drtivé většině případů nejde o semena feminizovaná, ale regulérní a tak bude potřeba ve správný čas odstranit samčí rostliny jinak hrozí znehodnocení palic marihuany. Pokud samce necháte na záhoně budete mít palice plné semen, která lze využít i v příštích letech, ale samotné palice jsou nepoužitelné. Z tohoto důvodu si lidé každý rok nebo každé pěstební kolo pořizují semena nová. Semena jsou vždy čerstvá, znáte jejich původ a můžete si vybrat z mnoha odrůd marihuany.

Spousty lidí dnes už ani darovaná semena nesází, protože se nechtějí starat o rostlinu neznámého původu. Navíc dnes víc než kdy jindy často volí lidé tzv. semena samonakvétací neboli autoflowering z důvodu menší výšky jednotlivých rostlin, kratšího životního cyklu a také protože například sativy z dlouhou dobou květu by v našem podnebném pásmu nikdy nedozrály. Sativa v samonakvétací verzi má svůj životní cyklus dokončen za cca 3 měsíce, ale sativa v klasické feminizované verzi dozrává po dlouhých měsících protože jen doba květu trvá 3 měsíce. A tak díky samonakvétacím odrůdám konopí můžete vyzkoušet rostliny, které by jinak při pěstování venku v našem podnebí nikdy neměli šanci dozrát. 

Důvody proč nevolit semena, která dostanete zdarma jsou více než zřejmé. Vyhnete se tak zbytečně utraceným penězům za drahá hnojiva na rostliny u kterých nevíte zda mají vůbec nějaký potenciál. Pokud hledáte semena levná i takových najdete na trhu celou řadu. Podívejte se např. na semínka od semenné banky Happy seeds, která nabízí levná semínka španělského původu. Máte tak jistotu za co utrácíte své peníze. Pokud i přesto hledáte semínka konopí zdarma a chcete si bezplatně rozšířit svou sbírku, pamatujte, že my ke každé objednávce v našem eshopu dáváme za každých utracených 500 Kč právě jedno semínko zdarma.