Jak pěstovat konopí: Základní přehled a rady pro začátečníky

Pěstování vlastního konopí je levný způsob, jak se vybavit vysoce kvalitními palicemi těchto rostlin. Marihuana, tráva, ganja, prostě rostlina rodu cannabis je odolná rostlina, která může růst v různých klimatických podmínkách, v interiéru nebo ve sklenících po celý rok.

V mnoha zemích světa, zejména ve Spojených státech se rostliny konopí stávají legálními. V Evropě je to s legálností marihuany složitější, přesto je v mnoha zemích alespoň v omezeném množství tolerována. Semínka konopí se např. smějí prodávat legálně po celém území EU. jak zacit pestovat konopi

Pěstování konopí je dovednost, která se s vašimi zkušenostmi bude stále rozvíjet. Proces není složitý a může být tak levný nebo drahý, jak budete chtít.

Dobrým začátkem na cestě k vlastní marihuaně je pochopení základů pěstování konopí. Informovaná rozhodnutí maximalizují vaše konečné výnosy.

Pěstitelé domácího konopí se stávají rychle rostoucí kulturou a jestli jste se rozhodli vypěstovat si též vlastní konopí, směle do toho.

Níže vám uvádíme malého průvodce se základními informacemi, které je potřeba a dobré znát.

1.Základní podmínky pro správný růst

Rostliny konopí a marihuany potřebují pro svůj zdravý růst a velké množství šťavnatých šišek těchto pár základních podmínek, které byste měli znát a umět s nimi pracovat.

1.1.Vzduch
Při pěstování v interiéru musíte vašim rostlinám zajistit přívod čerstvého vzduchu, odvod vydýchaného vzduchu a ventilátor zajišťující cirkulaci vzduchu. Hromadění plynů v rostlině brzdí její růst a zatuchlý, vydýchaný vzduch podporuje výskyt plísní, škůdců a způsobuje slabý růst.
Rostlina konopí potřebuje čerstvý vzduch, aby byla silná a aby se v ní správně vyměňovaly plyny. Při pěstování v exteriéru budou rostliny konopí vystaveny slabému vánku i vichřici, takže starost o přívod, odvod a cirkulaci vzduchu se postará sama příroda. jak zacit pestovat konopne rostliny a travu

1.2.Světlo
Aby vám marihuana co nejlépe rostla, potřebuje více než osmnáct hodin světla během jednoho dne. Ve vnějším prostředí budete muset klíčení odložit, dokud rostliny nebudou vystaveny alespoň dvanácti hodinám denního světla a nebudou mít alespoň osm hodin přímého slunečního světla denně. Ve vnitřních prostorách to můžete kontrolovat pomocí nastavených časovačů.

1.3.Teplota
Konopí jsou velmi odolné rostliny a dobře snášejí teplo i chlad. Dejte si ovšem pozor na stresující faktory, protože v extrémních podmínkách nerostou správně. Pokud jsou teploty dlouhodobě příliš vysoké, marihuana se vám uvaří. Jsou-li naopak příliš nízké, přejdou z režimu růstu do režimu přežití. Mohou tak přestat růst nebo přejít do stagnace. 27°C je uznáváno jako ideální teplota pro intenzivní růst konopí.

V interiéru toho lze snadno dosáhnout pomocí klimatizačních jednotek, ventilátorů, chladících a topných rohoží. Myslete také na to, že světla, kterými rostlinám svítíte, vytvářejí i teplo, které je třeba odvětrávat.

V exteriéru musíte mít vše naplánované a správně načasované. Zjistěte si jaké máte podnebné prostředí pro oblast, kde budete pěstovat. Pomoci vám mohou aplikace nebo tabulky slunečního cyklu. Díky nim se ujistíte, že jste si správně všechno naplánovali. Při brzkém vysazení cannabis rostlin se může stát to, že vám začnou okamžitě kvést a když se zvýší denní světlo, se opět přepnou do fáze růstu. To je bohužel nežádoucí, protože květy se na začátku kvetení nevytvoří správně. Vysadíte-li rostliny příliš pozdě, budou vaše rostliny malé, budou mít málo květů a tím i málo šišek.

1.4.Vlhkost
Chcete-li dobře rostoucí konopí s kvalitními palicemi nasáklé pryskyřicí, musíte mu dopřát jeho požadavky na vlhkost.
Při venkovním pěstování nemůžete bohužel vlhkost nijak ovlivnit a rostlina je vystavena přírodním klimatickým podmínkám. Velkým přínosem ale je, že díky změnám vlhkosti a silným biologickým funkcím potřebným pro přizpůsobení se měnícím se podmínkám pěstování jsou vaše rostliny mimořádně odolné.
V interiéru je kontrola vlhkosti velmi důležitá od semínka až po květ. Listy v rámci svých každodenních funkcí nasávají vzdušnou vlhkost. Správně vyvážená vlhkost vytváří zdravé prostředí bez škůdců a plísní.

1.5.Voda
Všechny živé organismy potřebují vodu, aby mohly růst, prosperovat a plnit své biologické funkce. U konopí tomu není jinak.
Při pěstování konopí v interiéru se voda stává médiem, které přenáší živiny. K pravidelnému proplachování hydroponických a bezorbových systémů se používá nemodifikovaná voda. Velmi důležité je její pH, které změříte dobrým pH metrem, který by měl být povinně ve vaší komplexní pěstitelské soupravě.

Pěstujete-li venku v místě s pravidelnými srážkami a, vaše rostliny mohou získat potřebnou vláhu bez vaší pomoci, máte velkou výhodu. Mějte ovšem na paměti, že velké rostliny konopí jsou stále žíznivý. Budete-li pěstovat velké odrůdy, budete muset v době sucha vodu doplňovat. jak zacatecnik pestuje konopi

1.6.Substrát
Pěstitelé, vnímající citlivěji ekologii, používají k pěstování půdu – bez ohledu na to, zda pěstují venku nebo uvnitř. Půda není ale jedinou možností. V nabídce jsou také neutrální substráty, zcela závislé na živinách, které do nich pěstitel přidává. Jsou to například perlit, kokosové vlákno, vermikulit nebo kamenná vlna. Aeroponie, čistě hydroponické nebo hlubokovodní kultury nepoužívají substráty vůbec. Závěsná kořenová matrice získává živiny přímo ze živné směsi. 

1.7.Živiny
Konopí, stejně jako všechny živé organismy, potřebují pro svůj růst kvalitní živiny. Kyprá půda bohatá na kompost, vitamíny, minerální látky a živé organismy, může rostlinám poskytnout dostatek potravy na celý jejich životní cyklus.

Organickými směsmi, jako je melasa, moučka z peří a jinými se zlepšuje kvalitu půdy a podporuje se tím zdravý růst rostlin. Vyzkoušejte i zalévání kompostovým čajem.

U neutrálních médiích a hydroponii dodáváte rostlinám veškerou životní energii pomocí předem připravených živných směsí. Obvykle jsou uzpůsobeny zejména pro marihuanu. Lektvary síly se vyrábějí speciálně pro použití s ​ konkrétním pěstebním substrátem.

2.Vhodný výběr odrůdy konopí

Sativa, Indica, Ruderalis, nespočet jejich hybridů, výběr je přímo ohromující. Vše je dostupné na pár kliknutí. Jestliže z vlastní zkušenosti víte, která rostlina marihuany vám chutná, jaká odrůda konopí vám vyhovuje nebo, který cannabis se vám osvědčil jako lék na vaše potíže, tak ty budou pro vás dobrým startovacím začátkem vašeho pěstitelského snažení.

Vezměte v úvahu vaše osobní preference a zvažte své pěstební podmínky. Pěstujete v malém omezeném prostoru v květináči? V tom případě bude nejefektivnější začít s malými rychle dozrávajícími, samonakvétacími odrůdami nebo indikami. Máte-li však velkou zahradu, můžete pěstovat jednu nebo více monster odrůd přímo v půdě nebo ve velkých květináčích. jak zacit pestovat konopi a marihuanu

3.Klíčení a sazenice

Pěstování konopí je organický proces bez striktních pravidel. Připomíná umění stále se zdokonalujícím. Existuje několik stejně účinných metod pro klíčení konopí a vy časem naleznete tu, která vám bude nejlépe vyhovovat.

Celý proces pěstování marihuany začíná klíčením semen konopí. Každé životaschopné semeno obsahuje všechny informace potřebné k pěstování vámi vybrané odrůdy. Semínka vám nevyklíčí, dokud jim nezajistíte tři specifické potřeby: dobré místo, vodu a správnou teplotu. Konopná semene potřebují zkrátka přívětivé podmínky a jejich životní cyklus může začít.

A jaké jsou tedy možnosti naklíčení? Zde si můžete vybrat:

Do vody: Semena jednoduše namočte do vody obohacené o enzymy a čekejte, dokud se neobjeví zárodek kořene. Potom je vložte do substrátu, ve kterém chcete pěstovat rostlinu marihuany nebo konopí. Semenáčci rychle vyraší a prorazí povrch substrátu již o týden později.

Na papírovou utěrku: Asi si všichni vzpomenete na první školní nakličování fazolí na mokré vatě. Při této metodě je to v podstatě stejné. Semena položíte na navlhčenou papírovou utěrku na talíři a umístíte je na teplé a tmavé místo. Je dobré je přikrýt plastem nebo obráceným talířem, aby se udržela vlhkost. Po několika dnech až týdnu vám semena vyklíčí.

Přímo do substrátu: Když semena umístíte přímo do substrátu, vyhnete se tak šoku z přesazení. Často je jednodušší nechat semeno vyklíčit v malém květináči s vybraným substrátem a teprve poté jej přesadit do větších květináčů nebo je přenést do zeminy vaší zahradě.

Do nakličovací nádoby: Nakličovací nádoby umožňují velmi dobrou kontrolu nad klíčícím prostředím, regulují teplotu a vlhkost a mohou urychlit dobu klíčení. Zasadit je lze jak v interiéru, tak v exteriéru.
Až vaše konopí prorazí povrch, listeny se zbaví semenné slupky a otevřou se, aby odhalily první sadu pravých listů, začne fotosyntéza. Tehdy máte sazenici marihuany připravenou k pěstování. Rostlina je již připravena k produkci kvalitních palic naplněnými pryskyřicí.

Do zakořeňovače z rašeliny a minerální vlny: Způsob, ve kterém se semena konopí vloží do zakořeňovače z rašeliny a minerální vlny, se velmi snadno udržuje. Na velmi malém prostoru může klíčit i pár desítek semen. Když se sazenice uchytí, přímo se v zakořeňovačích umístí na konečné místo bez  rizika poškození kořenů.

4.Vegetativní fázejak zacit pestovat konopne rostliny

Když se zelené listy setkají se světlem, začíná intenzivní fotosyntéza. Konopné rostliny začínají metabolizovat a začíná vegetativní fáze růstu.

Vegetativní fáze může trvat libovolně dlouho. Záleží na tom, jestli chcete, aby vám prostor zabíralo spoustu malých rostlin, jako je tomu u metody pěstování Sea Of Green nebo si vyberete několik větších rostlin s vrcholy a hlavními liniemi, které vytvoří velké trsy květů.

Vegetativní fáze při pěstování venku: Když se na jaře a v létě začne prodlužovat čas denního světla, konopí začnou rychle růst. Díky neomezenému prostoru k zakořenění a dobré genetice může rostlina během vegetativní fáze narůst do výšky tří až čtyř metrů.
Budete-li cannabis rostliny během celé růstové fáze upravovat a zarovnávat, budete tím podporovat jejich rovnoměrnou korunu, která se během fáze kvetení naplní homogenně velkými květy. Konopí rostou, dokud mají k dispozici více než 12 hodin denního světla. Čím dále od rovníku se pěstitel nachází, tím je celá doba růstu kratší a o to dříve nastane kvetení.

Vegetativní fáze v interiéru: Umělé nastavení denního světla pro vaše konopí se nemusí shodovat se skutečným denním časem. Nastavte si jej na dobu dne, která vám vyhovuje. Provoz elektrických zařízení v nízkém tarifu vám může ušetřit spoustu peněz. Světla je potřeba nastavit na osmnáctihodinový denní a šestihodinový noční režim.
Budou-li rostliny marihuany spokojeny s organickou půdou, budou optimálně zásobovány živinami určenými pro vegetační fázi a ventilátory vám budou udržovat teplotu pod kontrolou, tak mladé rostlinky budou dostatečně posíleny ke zdravému růstu. Pro zvýšení výnosů kvalitních palic a urychlení růstu můžete vyzkoušet i netradiční pěstitelské vychytávky. Například zkuste do pěstitelského prostředí přidávat oxid uhličitý. Nebo vyzkoušejte metody zvané low-stress training (LST) a scrogging.

5.Období rašení zdravých konopí - květová fáze

Rašení a kvetení označují stejnou fázi růstu marihuany. Toto období bývá pro mnozí pěstitelé vzrušující, protože konopí začnou rozvíjet svá aroma. Začnou se objevovat i zajímavá aranžmá květů specifická pro odrůdu, kterou pěstujete. Období rašení má charakteristické kapitoly, které jsou společné pro všechny rostliny konopí a začínají po skončení fáze růstu.

V interiéru můžete ovlivnit, kdy začne rašení, a to změnou rozvrhu osvětlení na dvanáctihodinovou denní a dvanáctihodinovou noční fotoperiodu. Venku lze první fázi rašení pozorovat, když pominou letní vedra a blíží se podzim.zacatecnicke konopi a pestovani

Každá odrůda konopí na střídání dne a noci odpovídá hormonálními změnami, které určují, zda začne kvést nebo bude pokračovat v růstu. V tomto ohledu existují dva typy konopí – samonakvétací a APD.

U samonakvétacích rostlin je stejný hormon závislý na věku rostliny. Rostlina jej přestane produkovat, když dosáhne určitého věku. Konkrétní věk záleží na odrůdě. Rašení tak není závislé na fotoperiodě. U některých odrůd to mohou být jen dva týdny po zasazení semenáčku do půdy.

Fáze růstu odrůd APD (Absolute Photo Determinate) nebo absolutně fotodeterminantních rostlin je závislá na hormonu, který je citlivý na světlo. Tento hormon, když je aktivní, zabraňuje rašení. Při nízké hladině světla s prodlužujícími se nocemi je neaktivní. Je-li světla méně než 12 hodin denně a noci se prodlužují, spustí rašení.

Stádia rašení

Rašení či kvetení probíhá u všech odrůd konopí ve stejných fázích, ale různě dlouhou dobu. Na příklad, než dozraje odrůda Sativa, rychle dozrávající Indica bude správně vyzrálá a nasypaná v bongu již několik týdnů před Sativou. 

Na samém začátku období kvetení dochází k výrazné změně růstového uspořádání zvané diferenciace. Namísto snahy o symetrii vegetace se růst větví, začíná se křivit a vzdálenost mezi uzly se zmenšuje.

Brzy po diferenciaci se začnou tvořit řádné květy. Kalichy se objeví na internodiích větví a rychle vytvoří poupata pokrytá pestíky. V mladých trichomech na pestících, kalichách a povrchu listů se již tvoří tolik očekávaná pryskyřice.

Pouzdra kalichů se začínají rozkládat podél vlastních větviček. Tím se uvolňuje prostor pro seskupení nových květů a listy rostoucí u pupenů. Na rozdíl od „cukrových“ listů jsou tyto nové listy hrubší, menší, často značně pomačkané a pokryté trichomy. Nakonec je částečně překryjí rostoucí zvětšující se skupiny květů.

Během několika týdnů se tyto květní úbory rozmnoží a vytvoří velké šišky pokryté trichomy nasáklými pryskyřicí. Pokud se rostliny nechají dále zrát, kalichy a trichomy nabobtnají ještě větším množstvím žádoucích pryskyřic. Je to znak, že plná zralost se rychle blíží.

6.Sbírání, sušení a zrání nejkvalitnějších šišek

Než začnete sklízet svoji úrodu, je potřeba, abyste již v posledních týdnech nedávali rostlinám živiny. Zalévejte je pouze čistou vodou, aby se rostliny cannabis dostatečně promyly. Zajistíte tím, že vaše tráva bude mít plnou a čistou chuť. 

Jak poznáte zralost konopí

Při zralosti konopí jsou pestíky rostlin hojně pokryty trichomy, usychají a mění barvu. V závislosti na druhu se mohou objevit sytě oranžové, fialové, hnědé nebo šarlatové odstíny. Nabobtnalé pryskyřičné kapsy začínají měnit barvu ve vlnách po celé rostlině. Nejprve přejdou z čiré na mléčnou, pak na jantarovou. Květy jsou tak nabobtnalé, že se zdají být otočeny naruby. Toto je jediný přesný a bezpečný způsob jak stoprocentně zjistit zda je vaše konopí již zralé a připravené ke sklizni.

To jsou indicie pro včasnou sklizeň.

Sklizeň marihuany

Podle vašich požadavků na kanabinoidy nebo THC vám uvádíme typy, kdy, co sbírat. zacatecnicke rady pestovani konopi a travy

Preferujete široké spektrum kanabinoidů? Sbírejte palice tehdy, když mají trichomy barvu sytojantarovou (60 - 80% sytost). Pozorně sledujte, protože rozdíl může být již během 24 hodin.

Preferujete vysoký obsah THC? Sbírejte šišky, když jsou trichomy jemně jantarové barvy, což odpovídá 20ti až 30ti % sytosti.

Obecně neexistuje žádný striktně daný způsob sklizně. Jediné a důležité pravidlo, které je třeba dodržet, je být při sběru a manipulaci s konopím opatrný, abyste neporušily jemné trichomy a nepopadaly vám na zem, kde je nikdo už neposbírá.

Uvádíme zde dva tipy pro váš sběr. Z rostliny, která je ještě v půdě, odstraňte všechny listy a poté rostlinu cannabis dále rozeberte. Větve zavěste na sušení nebo jednotlivé pupeny položte na sušící stojan. A nebo odstraňte pouze velké cukrové listy a poté sesbírejte a zavěste celou rostlinu k sušení.

Jak sušit marihuanu

V ideálním případě je proces sušení marihuany velmi pomalý a měl by trvat minimálně dva týdny. Palice konopí sušte na tmavém chladném místě s nízkou vlhkostí.
Často kontrolujte, zda nedošlo k nadměrnému vysušení nebo vzniku plísní.

Hrubší větve budou po vysušení stále mírně pružné a tenké větvičky se naopak lehce zlomí.

Nelekejte se, že během sušení se vám krásně zelené palice budou měnit na jiné barvy. Je to tím, že se chlorofyl během sušení rozložil. Barevné odlišnosti závisí na konkrétní odrůdě. Barevné odstíny mohou být od plavé přes tmavě hnědou, světle zelenou až po modrou a fialovou. Nechte se překvapit vaší konkrétní odrůdou.

Jak uskladnit vyzrálé šišky

Usušené konopné šišky nasypte do skleněné nádoby a uzavřete je. Suché šišky nesmí být ve sklenici příliš natlačené. Během prvních dvou týdnů jednou denně otevřete víčko sklenice a nechte konopnou trávu tzv. „odříhnout“. Uvolní se tím ze sklenice vlhkost a zabrání se plesnivění šišek. Když jsou šišky trávy na dotek suché, sklenici provětrávejte jen jednou týdně až do vašeho užití. Tuto dodatečnou péči nešiďte, jinak veškeré vaše úsilí při pěstování přijde vniveč.

Jak dlouho bude marihuany zrát

Zrání v ideálních podmínkách trvá minimálně šest týdnů. Jinak marihuana může zrát tak dlouho, jak vy sami chcete. Sklenice uchovávejte na tmavém a chladném místě. THC se při vystavení světlu časem rozkládá na jiné kanabinoidy.

Při správném zrání se ze sušiny uvolňuje voda a psychoaktivní látky se stávají silnějšími. Čím déle trvá, tím je výsledná chuť konopí při kouření „hladší a jemnější“.

Nejste-li si jisti, zda jsou palice dostatečně suché, můžete si odebírat vzorky. Budete mít v budoucnosti alespoň s čím srovnávat nové várky. Suché palice konopí se ve skutečnosti nezdají být úplně suché. Kvůli pryskyřici, která se v nich nachází, jsou stále mírně voskovité a lepivé.

Pokud budete věnovat trochu pozornosti a trpělivosti vaším rostlinám konopí, budete si moct vychutnat vlastní dobře vypěstovanou travičku.

7.Světla vhodná do interiéru

Světel k pěstování marihuany v interiéru je na trhu obrovský výběr. Zřejmě však volbu osvětlení vybere váš finanční rozpočet. Když se konečně v USA legalizovala marihuana, došlo k veliké poptávce světel a americký trh se tomu přizpůsobil. Nyní i v Evropě najdeme nepřeberné množství pěstitelských skříní a stanů na pěstování konopí v interiéru. Zde vám uvádíme tři základní finanční třídy. zacatecnicke rady pestovani konopi

Levnější třída:

Vysokotlaké sodíkové (HPS) a halogenidové (MH) výbojky jsou tradiční typy pěstitelských světel. 1000 W HPS s reflektory dokáže efektivně osvětlit prostor o rozměrech 1,5 x 1,5 metru a zajistit vynikající růst. Podobně 600 W lampa MH osvětlí stejně velký prostor a na konci pěstebního cyklu vám zajistí prvotřídní květy. U tohoto typu světel je však třeba pamatovat na teplo, které produkují. Pokud jej efektivně neodvětráte, pěstební prostor se rychle stane na zdravý růst konopí příliš horkým.

Střední třída:
Za velmi přijatelnou cenu můžete mít základní a velmi účinnou sestavu kompaktních zářivek CFL nebo malý LED panel. Umožní vám tím pěstování skvělých palic v květináči. Existují i ​​jiné možnosti. Například světelné lišty T5, které se vyrábějí v různých spektrech na období růstu, na období kvetení a zároveň se vejdou do malého prostoru.

Vyšší třída:
Pěstitelské skříňky
, jsou opravdu velmi finančně nákladné. Sofistikované pěstitelské skříňky, které si vyrobili lidé s dlouholetými zkušenostmi, jsou plně přizpůsobeny pro konopí a připraveny k použití. Světla, časovače, uhlíkové filtry, ventilátory, vegetační komory, komory pro samčí a zvlášť samičí rostliny, oddělené komory pro klonování, to vše je připraveno k okamžitému provozu.

8.Výběr odrůdy

Na trhu se semínky konopí jsou k dispozici stovky známých odrůd a pravděpodobně další stovky, možná tisíce dalších, jejíž jména vám nic neřeknou. Výběr odrůdy může být pro nezkušené pěstitele složitý. Jedná se ale o prvotní krok před zahájením pěstování konopí, a tak vám zde uvádíme několik typů nejlepších odrůd.

Pro pěstitelé toužící velkých výnosů jsou vhodnou volbou feminizovaná semena konopí. Jimi jsou například prémiové odrůdy s perfektní genetikou a dlouhým životním cyklem jako je Amnesia, Kali Mist nebo Super Silver Haze. Dále sem spadají energizující sativy a indiky . Tyto odrůdy vyžadují změnu životního cyklu, aby kvetly. Vyvažují to ovšem vyššími hladinami kanabinoidů a většími výnosy oproti samonakvetácím odrůdám.

Pro začínající i zkušenější pěstitele, kteří chtějí získat rychlou úrodu jsou ideální samonakvétací odrůdy. Od semínka po květ vyrostou přibližně za 8-12 týdnů a udržují si lehce zvládnutelnou výšku, a tudíž nepřitahují mnoho pozornosti. Nemusíte také řešit změnu světelného cyklu či přesazování, vše je jednodušší. 

Rádi byste dosáhli velikého opojení s obrovskou silou po celém těle? Odrůdy Kush vám jej mohou nabídnout. Kush pochází z pohoří Hindu Kush a patří mezi nejvyhledávanější a nejoceňovanější konopí ve světě. 

9. Odrůdy konopí vhodné pro začátečníky a nezkušené pěstitele

Critical:

Je odrůda marihuany, kterou zvládne každý začátečník. Je natolik silná, že se o ni zajímají i zkušení pěstitelé. Tento vyvážený hybrid kvete v průměru 7-8 týdnů a do střední výšky se dostane i během krátké vegetace.

Při pěstování v interiéru se s Criticalem snadno pracuje, protože málokdy překročí výšku 150 cm. Pokud potřebujete nižší rostliny, máte možnost použít více pěstitelských technik, které vám umožní kontrolovat vzrůst tak, jak preferujete. Barva je převážně zelená, přičemž v posledním týdnu se objevují některé podzimní odstíny. 

Critical je vyvážená odrůda s poměrem 60% indika a 40% sativa. Účinek může být velmi mírný bez přebytečné energie nebo úzkosti a nabízí celkovou příjemnou relaxaci. Chuť je klasická: štiplavě sladká se zemitými tóny.

Skunk:

Je odrůda s velmi příznivou kvalitou a nízkou pořizovací cenou. Když se vám nepodaří vypěstovat své první rostliny na první pokus, nepřijde tak o velké finance. 

Marihuana Skunk rozhodně nezaostává za dražšími odrůdami. Květová fáze bude trvat jen 8 týdnů, květy mají pronikavou vůní s velké množství pryskyřice. Budou dobře růst téměř kdekoli, v půdě, ve vodě, v exteriéru nebo v interiéru, bez ohledu na to, zda na nich vyzkoušíte některé pokročilé pěstební postupy nebo ne. 

Big Bud:

Jste-li v pěstování ještě málo zorientováni, Big Bud bude pro vás správná volba.
Jedná se o samonakvétací hybrid, který se pyšní veliké oblibě. Obecně samonakvétací hybridy jsou jednoduché k pěstování a rychle rostou. Odrůda Big Bud není výjimkou. Pro svůj nízký růst, rychlý závěr kvetení neodolá žádnému pěstiteli, a příjemnou čerstvou vůni. Odrůda je velmi odolná vůči stresu a plísním. Pokud hledáte semena konopí, která vám téměř jistě poskytnou pěkné palice, Big Bud je rozumná volba.

Pokud nejste zkušení uživatelé nebo potřebujete trochu více materiálu, který můžete bez obav použít kdykoli, Big Bud vám jej poskytne. Pokud vás zajímají i další semena vhodná pro začátečníky, určitě se podívejte po naší nabídce samonakvétacích (autoflowering) semínek konopí, která jsou obecně pro nezkušené pěstitele vhodná.